I SeierFitness Pakhusene tilbyder vi noget helt særligt i vinterhalvåret!

Her kan du nemlig flere gange ugentligt opleve saunagus i vores store, flotte sauna, efterfulgt af vinterbadning.

Saunagus er saunasessioner, hvor en gusmester tilsætter vand med æteriske olie til stenene og herefter sender dampen rundt iblandt deltagerne på kyndig vis.

Dampen med de æteriske olier trænger rundt i hele saunaen og gør sin forfriskende virkning, og de fleste føler sig som nye mennesker, når de træder i tøjet igen oven på en tur i sauna og det iskolde hav.

Saunagus kører typisk i et par sæt med stigende intensitet, som vi kun kort afbryder for at vinterbade og indtage lidt væske. Vi er blandt de få steder, der tilbyder sauna og vinterbadning i Aarhus, og en del af saunagus-oplevelsen i SeierFitness er et forfriskende bad i havnekanalen som vi er beriget med lige uden for døren.

 

Blog indlæg: Saunagus hos SeierFitness i Aarhus

På en smuk, rolig lørdag morgen tog jeg min veninde Naja med til SeiersFitness på Aarhus Ø. Kendt for sit moderne træningscenter, tilbyder SeierFitness også sauna og saunagus. Denne morgen skulle vi opleve en 45-minutters saunagus med gusmester William.

De æteriske olier

Det er olierne, der får saunagus til at adskille sig fra den almindelige saunatur. Gusmesteren benytter sig blandt andet af disse olier, som tilskrives forskellige gavnlige virkninger. Der bliver typisk blandet et par forskellige olier, der er sammensat for ønskede effekter.

Citrus

 

Olien giver en opløftende effekt, og det siges, at den har antidepressive egenskaber og en lindrende virkning mod muskelsmerter.

 

Eukalyptus-citron

 

Olien giver velvære, og kombinationen af citron og eukalyptus virker forfriskende, mens du oplever en bedre luftgennemstrømning i din vejrtrækning. Du kender sikkert aromakombinationen fra slik og pastiller. Som bonus siges det, at duftene holder myg og andre skadedyr på behørig afstand.

 

Ylang-ylang

 

Ylang-ylang er en tropeblomst, der har sit ophav i Sydøstasien, og den karakteristiske og jasmin-agtige duft er kendt og elsket over hele kloden. Blandt andet fra parfumer. Det siges, at aromaen har en nærmest euforiserende virkning, ligesom den har fået tilskrevet beroligende effekter på både blodtryk, nervesystem og hjertebanken. Derudover skulle Ylang-ylang fremme sundere hud og hår.

 

Salvie

 

Salvie, som vi kender den fra køkkenhaven, er en urt, der efter sigende har mange effekter. Den velduftende plante skulle blandt andet kunne hjælpe med at rense og beskytte din hud.

 

Bergamotte

 

Denne lidt ukendte citrusfrugt er kendt for sine æteriske olier, der bruges i et væld af forskellige parfumer. Bergamotte er også en aroma, du vil kunne genkende fra Earl Grey-te og Altheabolsjer. Olierne siges at have en beroligende effekt, ligesom de skulle være virksomme mod søvnløshed.

 

Peber

 

Peberets aroma kender vi alle, og det føles heldigvis ikke som peberspray, når dens æteriske olier rammer stenene. Olierne er blandt andet kendt for at afhjælpe muskelsmerter.

 

Gran/Nordisk gran

 

Vi kender alle duften af grannåle, og den forfriskende aroma siges at have en positiv virkning på huden, som skulle blive renset og få mere blodcirkulation i underhuden.

 

Ingefær-citron

 

Alle kender efterhånden den østerlandske rod, der sammen med citron er en fast bestanddel af forkølelsesbekæmpelse, og det siges da også, at ingefær styrker immunforsvaret.

 

Mentol

 

Et mentolbolsje er forfriskende og giver frie luftveje, og det samme gør sig gældende, når du hælder det på saunaen.