Sådan klæder du dig på til udendørs træning i vinterperioden

Sne, kulde, regn og bidende vind skal ikke holde dig fra at fortsætte din udendørs træning i SeierFitness. Med den rigtige påklædning er vinteren nemlig ingen hindring. Her i artiklen får du gode råd til hvordan du skal klæde dig, og lag- på lag princippet gør dig klar til alt slags vejr.

Opskriften på den optimale beklædning:

1: Overkrop: Lag på lag beklædning: Basislag, mellemlag, jakke (3 lag i alt)

2: Underkrop: Vintertights eller skiunderbukser med tights udenover

3: Hoved, hænder og fødder: Hue, handsker, halse disse og varme strømper

 

1: Overkrop: Lag på lag beklædning: Basislag, mellemlag, jakke (3 lag i alt)
Sørg for at klæde dig i lag, så du nemt kan tilpasse dig temperaturændringer under træningen.

Basis lag: Start med en svedtransporterende og tætsiddende langærmet undertrøje. Det kan være en uldundertrøje, skiundertrøje eller et basislag med god svedtransport. På den måde holder du kroppen tør og beskytter dig selv mod kulden helt inderst.

Mellemlag: Tilføj et isolerende mellemlag der også er svedtransporterende og samtidig isolerende og holder på varmen. På de varmere dage kan en svedtransporterende t-shirt gøre det ud for mellemlaget. Du kan lade dig inspirere af BjørnBorg her

Jake: Afslut med en vind- og vandtæt yderjakke. Gerne med lynlås, så du nemt kan regulere temperaturen. Du kan lade dig inspirere af BjørnBorg her

 

2: Underkrop: Vintertights eller skiunderbukser med tights udenover
Her kan du vælge vintertights med for. Mange sportsforretninger sælger forede løbetights. Du kan også kombinere skiunderbukser som inderste lag og dine normale tights udenover. Er der meget blæst, kan du også tage et par shorts ud over dine tights for at beskytte bækkenregionen yderligere.

 

3: Hoved, hænder og fødder: Hue, handsker, halse disse og varme strømper
At hue og handsker er en god ide siger sig selv. En halse disse kan også være en god ide, og denne kan også bruges som hue eller pandebånd. Overvej uldstrømper, som både er varme og svedtransporterende.

 

Vælg altid åndbart materiale: Vælg træningstøj lavet af åndbare materialer, der tillader sved at fordampe, og undgå bomuld, der absorberer fugt og kan forårsage kulde.

Skift tøj hurtigt: Efter træning, skift straks til tørt tøj for at undgå at blive kold.