Saunagus & vinterbadning

I SeierFitness Pakhusene tilbyder vi noget helt særligt i vinterhalvåret. Her kan du nemlig hver eneste dag opleve vaskeægte saunagus i vores store, flotte sauna. Saunagus er saunasessioner, hvor en gusmester tilsætter vand med æteriske olie til stenene og herefter sender dampen rundt iblandt deltagerne på kyndig vis. Dampen med de æteriske olier trænger rundt i hele saunaen og gør sin forfriskende virkning, og de fleste føler sig som nye mennesker, når de træder i tøjet igen oven på en tur i sauna og det iskolde hav. Saunagus kører typisk i tre sæt med stigende intensitet, som vi kun afbryder kort for at køle af og indtage lidt væske. Vi er blandt de få steder, der tilbyder sauna og vinterbadning i Aarhus, og en del af saunagus-oplevelsen i SeierFitness er altså et forfriskende bad i havnekanalen lige uden for døren. Vi er nemlig så heldige, at Pakhusene ligger få meter fra Aarhusbugten, og vi har en platform med trapper i én af områdets kanaler. Kanalen er dyb, vandet er klart, og den store, varme sauna ligger 20 meter fra bølgerne, så der er ingen undskyldning for at springe over.

Praktisk information

Saunagus er for alle vores medlemmer – også selvom du ikke har adgang til holdtræning. Vi er maksimalt 25 deltagere, og der er rift om pladserne. Derfor er tilmelding nødvendigt. Det er efterspørgslen, der afgør, hvor ofte vi holder saunagus, og den er for det meste ret høj. Du kan finde de præcise tidspunkter i app’en og på hjemmesiden, hvor du også tilmelder dig. Vores saunagus er for både mænd og kvinder, og derfor foregår både badning og saunasession i badetøj.

Vedr. leje af sauna!

Husk at være ude i god tid, gerne et par uger i forvejen, så vi har tid til at finde bemanding m.m.

Lej vores sauna

Vi lejer også vores sauna såvel som gusmester ud, hvis I skal holde et privat arrangement. Prisen for en times leje af sauna – inkl. saunagus med tre forskellige olier og havdyb, er 1.250 kroner. I kan være op til 20 personer i saunaen. Skriv til pakhusene@seierfitness.dk, eller ring på 22116897 for at høre nærmere eller booke en tid. Vi glæder os til at holde et saunaarrangement for dig og dine veninder, til en polterabend eller som lidt fredagshygge med drengene.

De æteriske olier Det er olierne, der får saunagus til at adskille sig fra den almindelige saunatur. Gusmesteren benytter sig blandt andet af disse olier, som tilskrives forskellige gavnlige virkninger. Han blander typisk to-tre forskellige olier, der er sammensat for ønskede effekter.

De æteriske olier

 • Citrus

  Olien giver en opløftende effekt, og det siges, at den har antidepressive egenskaber og en lindrende virkning mod muskelsmerter.

 • Eukalyptus-citron

  Olien giver velvære, og kombinationen af citron og eukalyptus virker forfriskende, mens du oplever en bedre luftgennemstrømning i din vejrtrækning, og du kender sikkert aromakombinationen fra slik og pastiller. Som bonus holder duftene myg og andre skadedyr på behørig afstand.

 • Ylang-ylang

  Ylang-ylang er en tropeblomst, der har sit ophav i Sydøstasien, og den karakteristiske og jasmin-agtige duft er kendt og elsket over hele kloden. Blandt andet fra parfumer. Det siges, at aromaen har en nærmest euforiserende virkning, ligesom den har fået tilskrevet beroligende effekter på både blodtryk, nervesystem og hjertebanken. Derudover skulle Ylang-ylang fremme sundere hud og hår.

 • Salvie

  Salvie, som vi kender den fra køkkenhaven, er en urt, der efter sigende har mange effekter, og blandt andet skulle den velduftende plante kunne hjælpe med at rense og beskytte din hud.

 • Bergamotte

  Denne lidt ukendte citrusfrugt er kendt for sine æteriske olier, der bruges i et væld af forskellige parfumer. Bergamotte er også en aroma, du vil kunne genkende fra Earl Grey-te og Altheabolsjer. Olierne siges at have en beroligende effekt, ligesom de skulle være virksomme mod søvnløshed.

 • Peber

  Peberets aroma kender vi alle, og det føles heldigvis ikke som peberspray, når dens æteriske olier rammer stenene. Olierne er blandt andet kendt for at afhjælpe muskelsmerter.

 • Gran/Nordisk gran

  Vi kender alle duften af grannåle, og den forfriskende aroma siges at have en positiv virkning på huden, som skulle blive renset og få mere blodcirkulation i underhuden.

 • Ingefær-citron

  Alle kender efterhånden den østerlandske rod, der sammen med citron er en fast bestanddel af forkølelsesbekæmpelse, og det siges da også, at ingefær styrker immunforsvaret.

 • Mentol

  Et mentolbolsje er forfriskende og giver frie luftveje, og det samme gør sig gældende, når du hælder det på saunaen.

Vi tager anprisningerne med ophøjet ro, og vi giver ingen garantier om flottere hår, bedre søvn og styrket immunforsvar – men tanken er da rar, og det er sikkert og vist, at du vil gå fra saunagus med en afslappet følelse af velvære.