Vinterbadning

 

Saunagus & vinterbadning Aarhus

I SeierFitness Pakhusene tilbyder vi noget helt særligt i vinterhalvåret. Her kan du nemlig flere gange ugentligt opleve vaskeægte saunagus i vores store, flotte sauna, efterfulgt af vinterbadning. Saunagus er saunasessioner, hvor en gusmester tilsætter vand med æteriske olie til stenene og herefter sender dampen rundt iblandt deltagerne på kyndig vis. Dampen med de æteriske olier trænger rundt i hele saunaen og gør sin forfriskende virkning, og de fleste føler sig som nye mennesker, når de træder i tøjet igen oven på en tur i sauna og det iskolde hav. Saunagus kører typisk i et par sæt med stigende intensitet, som vi kun afbryder kort for at vinterbade og indtage lidt væske. Vi er blandt de få steder, der tilbyder sauna og vinterbadning i Aarhus, og en del af saunagus-oplevelsen i SeierFitness er altså et forfriskende bad i havnekanalen lige uden for døren. Vi er nemlig så heldige, at Pakhusene ligger få meter fra Aarhusbugten, og vi har en platform med trapper i én af områdets kanaler, hvorfra man kan foretage sit vinterbad. Kanalen er dyb, vandet er klart, og den store, varme sauna ligger 20 meter fra bølgerne, så der er ingen undskyldning for at springe over.

Praktisk information

Saunagus og vinterbadning er for alle vores medlemmer. Vi er maksimalt 18 deltagere, og der er rift om pladserne. Derfor er tilmelding nødvendigt. Det er efterspørgslen, der afgør, hvor ofte vi holder saunagus med vinterbadning, og den er for det meste ret høj. Du kan finde de præcise tidspunkter i app’en og på hjemmesiden, hvor du også tilmelder dig. Vores saunagus og vinterbad foregår i en fællessauna for både mænd og kvinder, og derfor foregår både vinterbadning og saunasession i badetøj.

Vedr. leje af sauna!

Husk at være ude i god tid, gerne et par uger i forvejen, så vi har tid til at finde bemanding m.m.

Lej vores sauna

Vi lejer også vores sauna ud med privat gusmester, hvis I skal holde et privat arrangement. Prisen for en times leje af sauna inkl. saunagus med tre forskellige olier og vinterbadning er kr. 2.200,-. inkl. moms for max. 18 personer.

I vil have privat adgang til saunaen i en time i selskab med Jeres private gusmester. Ydermere vil der være en receptionist, som vil være behjælpelig ved eventuelle spørgsmål.

I kan være op til 18 personer i saunaen. Skriv til sauna@seierfitness.dk eller ring på 22116897 for at høre nærmere eller booke en tid. Book gerne i god tid for at gøre det muligt for os at finde dig en af vores kompetente gusmestre. Vi glæder os til at holde et saunaarrangement for dig og dine veninder, til en polterabend eller som lidt fredagshygge med drengene.

De æteriske olier

Det er olierne, der får saunagus til at adskille sig fra den almindelige saunatur. Gusmesteren benytter sig blandt andet af disse olier, som tilskrives forskellige gavnlige virkninger. Der bliver typisk blandet et par forskellige olier, der er sammensat for ønskede effekter.

De æteriske olier

 • Citrus

  Olien giver en opløftende effekt, og det siges, at den har antidepressive egenskaber og en lindrende virkning mod muskelsmerter.

 • Eukalyptus-citron

  Olien giver velvære, og kombinationen af citron og eukalyptus virker forfriskende, mens du oplever en bedre luftgennemstrømning i din vejrtrækning. Du kender sikkert aromakombinationen fra slik og pastiller. Som bonus siges det, at duftene holder myg og andre skadedyr på behørig afstand.

 • Ylang-ylang

  Ylang-ylang er en tropeblomst, der har sit ophav i Sydøstasien, og den karakteristiske og jasmin-agtige duft er kendt og elsket over hele kloden. Blandt andet fra parfumer. Det siges, at aromaen har en nærmest euforiserende virkning, ligesom den har fået tilskrevet beroligende effekter på både blodtryk, nervesystem og hjertebanken. Derudover skulle Ylang-ylang fremme sundere hud og hår.

 • Salvie

  Salvie, som vi kender den fra køkkenhaven, er en urt, der efter sigende har mange effekter. Den velduftende plante skulle blandt andet kunne hjælpe med at rense og beskytte din hud.

 • Bergamotte

  Denne lidt ukendte citrusfrugt er kendt for sine æteriske olier, der bruges i et væld af forskellige parfumer. Bergamotte er også en aroma, du vil kunne genkende fra Earl Grey-te og Altheabolsjer. Olierne siges at have en beroligende effekt, ligesom de skulle være virksomme mod søvnløshed.

 • Peber

  Peberets aroma kender vi alle, og det føles heldigvis ikke som peberspray, når dens æteriske olier rammer stenene. Olierne er blandt andet kendt for at afhjælpe muskelsmerter.

 • Gran/Nordisk gran

  Vi kender alle duften af grannåle, og den forfriskende aroma siges at have en positiv virkning på huden, som skulle blive renset og få mere blodcirkulation i underhuden.

 • Ingefær-citron

  Alle kender efterhånden den østerlandske rod, der sammen med citron er en fast bestanddel af forkølelsesbekæmpelse, og det siges da også, at ingefær styrker immunforsvaret.

 • Mentol

  Et mentolbolsje er forfriskende og giver frie luftveje, og det samme gør sig gældende, når du hælder det på saunaen.

Vi tager anprisningerne med ophøjet ro, og vi giver ingen garantier om flottere hår, bedre søvn og styrket immunforsvar – men tanken er da rar, og det er sikkert og vist, at du vil gå fra saunagus med en afslappet følelse af velvære.