Kostvejledning i Aarhus

I gamle dage var kostvejledningen til vægttab kogt ned til ”Forbrænd mere, end du spiser”, og det er blandt de sandeste ord, der nogensinde er sagt. Men kostvejledning er dog meget mere end vejen til vægttab. God kostvejledning skal nemlig gerne ende med at blive vejen til varigt velvære. Kostvejledning handler også om at finde ud af, hvad der virker for netop dig, så du opnår de ønskede resultater. Den gode forandring, vi forsøger at opnå, er for det meste grundet i en dyb og oprigtig motivation, og ved at kontakte en kostvejleder har du allerede vist et klart og tydeligt ønske om forandring og forbedring. Herfra er det vores opgave at bevare og dyrke din motivation, så vi sammen kan få opfyldt dine ønsker. Vi er nemlig et rigtig godt bud, når du er på jagt efter en kostvejleder i Aarhus.

Find din balance

Kostvejledning handler i høj grad om at finde balancen. Dels i dit næringsregnskab og dels i dit liv. Vi kommer til at gennemgå din fysik, dit liv og dine kostvaner, og vi kommer til at arbejde os intenst i retning af, at du får præcis den mængde næring fra de kilder, lige netop du har brug for. Vores mål er at ruste dig til at kunne gennemskue din mad og kende konsekvenserne på godt og ondt af hvert eneste måltid. En god kostplan handler ikke om at give afkald på de ting, du elsker. Det handler om at skabe balance i tingene, og du kan fortsat spise og drikke dine favoritter fra tid til anden, men du skal vide, hvordan det påvirker balancen i din kost, og du skal gerne være i stand til at rette op på den igen. Balancekunsten gælder også, når vi ser på hele dit liv. Udgangspunktet i vores kostvejledning er altid dybt ambitiøst, men det må aldrig være urealistisk. Vi må arbejde med det, vi har, og vi tror ikke på, at du opnår varige resultater, hvis du får en kostplan, der ikke afspejler dig og dit liv. For nogle er en kostplan vejen til de ønskede resultater. For andre skal der andre metoder til. Sammen finder vi ud af, hvad der virker for dig.

Tag psyken med på råd

En kostomlægning bliver hverken varig eller succesfuld, hvis ikke sindet og psyken er klar til det. En af de største uvaner er at spise sine følelser. Vi er i bund og grund bare aber i bukser og sko på mange punkter, og der et hav af vores reaktioner, der er knyttet til reptilhjernen. Reptilhjernen kommunikerer i instinkter, og stress, angst eller tungsind kan hurtigt blive vekslet til ubevidst trang til sukker og stivelse.  Ved at arbejde med følelserne og blive bevidst om sammenhængen får du nogle værktøjer til at styre uden om impulserne. Det er nemlig sikkert og vist, at du ikke kan drukne reptilhjernens ekko i junkfood. Ny kost og nye vaner kræver også masser selvtillid og selvdisciplin. Vi arbejder med at opbygge en psykisk robusthed, der gør dig i stand til at stå fast om dine ambitioner. Det hedder en sund sjæl i et sundt legeme, og det tager vi alvorligt. De to følges nemlig ad.

Gør op med dine vaner

Når rygere lægger tobakken på hylden, går der lang tid, før hjernen ikke længere associerer morgenkaffen eller stunden efter måltider med tobak. Det er en hård vane, mange rygere har indprentet gennem både år og årtier, og der skal meget til, før impulserne forsvinder. Samme vaner er ofte forbundet med en dårlig kost, og de er næsten lige så svære at komme af med, som rygevanen er for rygere. Der skal arbejdes bevidst og intenst med at identificere vanerne og deres årsag, og vi arbejder langsigtet med små, realistiske delmål på vejen til dine nye og bedre vaner. I SeierFitness har vi fire uddannede vanecoaches, der på professionel vis kan tage hånd om dig og dine dårlige vaner. Sammen identificerer og analyserer vi dem, inden vi begiver os ud på rejsen ud af vanens magt.

Kostvejledning i praksis

Vi tror ikke på dogmer og nærmest religiøse kostretninger. Den eneste sandhed i kostvejledning er stadig ”Forbrænd mere, end du spiser”, og resten handler om at finde en pragmatisk tilgang til næring, vaner og varieret kost. For nogle vil et intensivt indtag af gode fedtstoffer og proteiner være vejen frem til de ønskede resultater, mens andre måske vil have nemmere ved at trives med at faste. Sikkert og vist er det dog, at vi altid tager et grundigt afsæt i dig, inden vi sætter kurs mod bedre tider. Vi gennemgår din kropsbygning og nuværende kost med videnskabelige briller, og det er også med et fagligt udgangspunkt, vi i fællesskab når frem til din fremtidige kost, og hvordan du bør sammensætte din mikro- og makronæringsstoffer. Er du i et forløb med både personlig træner og kostvejleder, tager vi også hensyn til, hvordan dine ambitioner ligger dér – og ikke mindst hvilke dage, du får brug for mere energi. Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere. Vi glæder os til at tage hånd om dit velvære.