Pilates, mobilitet og stabilitet

De fleste af os tager vores balance, mobilitet og stabilitet for givet. Det er først, når kroppen af den ene eller anden årsag får problemer med de tre, at vi forstår, hvor vigtige de egenskaber er for vores liv og trivsel. Heldigvis er det egenskaber, der i langt de fleste tilfælde kan genoptrænes eller styrkes med en målrettet indsats.

I SeierFitness tilbyder vi holdtræning, der fokuserer på at styrke eller genfinde balancen, øge mobiliteten og gøre det motoriske udgangspunkt mere stabilt. Det er uddannede fysioterapeuter, der står for holdene, hvor vi gennem nøje tilrettelagte øvelser og mobilitetstræning arbejder med at styrke din bevægelighed. Vi arbejder intensivt med at eliminere dine smerter og få koordinationsevnen tilbage på sporet, så du får nemmere ved at klare de daglige gøremål.

Vi arbejder med både statiske og dynamiske øvelser på holdet. De statiske øvelser ligger i kernen af den basale balance, mens de dynamiske øvelser arbejder med kroppens store led på en måde, så både balance, koordination og mobilitet bliver udfordret.

Pilates, mobilitet og stabilitets-træning er for alle, og instruktøren tilpasser øvelserne til den enkelte deltager, så det lige netop er dine udfordringer, vi kommer til at arbejde med.

Vi træner de små ting i den store sammenhæng

God balance og stabilitet kommer af et godt samarbejde mellem sanser, muskler og nervesystem. Problemer med balancen kan skyldes mange ting, og der er ofte uoverensstemmelser mellem balancesansen i det indre øre og de andre sanser, når du oplever svimmelhed og kvalme. Det er naturligvis noget, vi arbejder med på holdene.

Udgangspunktet i den gode balance starter med vores jordforbindelse, og det vil sige vores fødder og underben. Her har vi et hav af store og små muskler, der skal arbejde sammen, når vi står, går og bevæger os, og er der grus i maskineriet her, forplanter det sig typisk videre ud i kroppen.

Vi arbejder også med dine reflekser, for det er endnu en vigtig komponent i din førlighed. Når du bevæger dig, foretager kroppen en masse korrigeringer, hvis underlaget skifter, du snubler eller bliver puffet til. De foregår ubevidst og per refleks, og det er vigtigt for den gode mobilitet, at disse reflekser er veltrænede.

Når vi taler mobilitet, kan det være et område, der er forbundet med mange smerter. Smerterne kan skyldes skader, brud og uheld, men det kan også være mange års slid eller uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre, der har forplantet sig i vedvarende smerter. Vi arbejder skånsomt og effektivt med at øge din bevægelighed, så du vil opleve, at du kan bevæge dig mere og friere.

Vi sætter blandt andet ind med øvelser, der styrker de udfordrede områder, og vi arbejder intensivt med stræk og smidighed. Vi arbejder også med åndedrættet, for det er endnu en vigtig faktor i den harmoniske krop, og det er et godt afsæt til at håndtere smerte såvel som ubalance.

Kontakt os, og lad os se, hvordan vi kan hjælpe dig videre mod et mere mobilt liv.