Tre ting, der motiverer cykelholdet til at fastholde hardcore træning i et almindeligt liv

De er ikke professionelle, men det tror folk ofte, de er. Cykeltøjet er ens, sponsoraftalerne er på plads og udstyret er i top. Men de er altså bare motionister – om end den lidt mere seriøse af slagsen. Jesper, Jacob, Joakim og Morten fra Team Bordman Briancon er mødt op en torsdag eftermiddag til en snak om, hvordan man passer hardcore træning ind i et helt almindeligt liv.

1) Fokus på det sociale og det sjove

Alle på holdet har en baggrund som cykelryttere med træning på eliteniveau. Men efterhånden som de alle har fået karriere og familie, er seriøsiteten gledet lidt i baggrunden, og nu træner de mere for at være sunde og for at have det sjovt. Som de siger, så har de prøvet at træne 20 timer om ugen af pligt. Den dag i dag kan de stadig godt træne 20 timer om ugen – men nu har de fokus på, at det skal være drevet af lyst:

”Cykelholdet er en måde, hvorpå vi stadig kan komme ud og lugte lidt til savsmulden i manegen, selvom der ikke er tid til at køre professionelt længere. Det skal være sjovt for enhver pris!”


2) De rigtige samarbejdspartnere

Derudover har været vigtigt for Team Bordman Briancon at have nogle samarbejdspartnere, der passer til deres DNA:

For os er det vigtigt, at det både handler om seriøsitet og livsnydelse, og at det er lokalt. Som sponsor har vi en bager, der laver gourmetbrød, og en kaffebar, der serverer kvalitetskaffe.”

3) Stærke træningsmuligheder
 

Kvalitet, seriøsitet og livsnydelse er ligeledes vigtigt, når holdet skal vælge træningscenter. Derfor vægter holdet også højt at have et træningscenter med indoor cycling-timer, der ikke bare handler om at stå op i 45 minutter og få høj puls, men hvor man rent faktisk bruger cyklen til at køre på cykel på.

”Her gør man det på den rigtige måde. Man har tænkt over, hvad det er, man vil. Og det gør det faktisk muligt at træne seriøst – også om vinteren, når vejret ikke lige er til cykelløb. Med noget udstyr, der er i orden, instruktører, der ved, hvad de laver og nogle rammer, der indbyder til, at man bliver bagefter og får en kop kaffe. Og det passer rigtig godt til vores behov.”

Derudover skal træningscenteret ikke bare være et sted, man kommer for at træne, men også et sted, det tager hånd om de sociale relationer:

”At komme ind og få den her atmosfære – det er noget helt andet. Det bliver socialt at træne. Det er et sted, du tager hen for at være godt tilpas.”

 

Og med disse ord takker vi cykelholdet for en hyggelig eftermiddag og en god snak. Og hvis du skulle være blevet fristet til at prøve kræfter med vores Indoor Cyckling – et hold for alle niveauer – kan du læse mere om det her: http://seierfitness.dk/vi-tilbyder/holdtraening/