Nyt år - ny træning

Det er nu godt en uge siden, at klokkerne ringede ind til 2017. Nisser og marcipan er pakket væk og for manges vedkommende erstattet af et sundt fokus med lyst til mere motion.
Men hvordan kommer man bedst i gang med at træne efter en ferie eller længere pause? Og hvordan holder man motivationen? Læs Marie Seiers gode råd her og prøv eventuelt en af hendes holdtimer i SeierFitness.

 • Find en sjov træningsform
  Det er vigtigt, at du ikke keder dig, når du træner. Det er meget forskelligt hvilken sport, der motiverer én. Nogle finder det sjovt at tonse igennem på spinningcyklen, mens sveden løber til høj musik, andre er mere til rolig, muskelopbyggende træning.

 

 • Variér din træning
  Al træning bliver med tiden ensformig. Jo mere varieret din træning er, jo større er chancen for, at du holder ved. Men det kræver mod at søge nye udfordringer. Prøv en ny time-type. Også selv om du måske føler dig som bambi-på-glatis de første gange. Eller få en personlig træner der kan guide og motivere dig.

 

 • Få en træningsmakker
  En rigtig god måde at holde træningen ved lige på er at få en træningsmakker. Så er I to til at holde hinanden oppe på mål og aftaler. Særlig godt på dage, hvor energien er lav, og sofaen lokker.

 

 • Succes-følelse
  Gode oplevelser og følelsen af at være stærk og sej giver dig motivation til at træne igen og igen. Den følelse opnår du bedst ved at få et fysisk eller mentalt kick af din træning. Har du fundet en træningsform, der appellerer til dig, er du nået langt. Det er bevist, at den motiverende, sjove og sociale træning nemmere holder dig fast i nye gode vaner. Hvorimod ønsket om en ”mindre numse” eller ”lavere vægt” er sværere at fastholde.

 

 • Hold din træning ved lige
  Er du kommet ind i en god rutine med træning, der understøtter dine mål, er det bare at hænge i. Træningen skal helst blive en selvfølgelig del af din hverdag, og det behøver ikke ændre sig på ferien. Pas på med at indstille dit mind-set til må/må-ikke eller sundt/usundt. Lad i stedet din træning og kost være præget af nye spændende tilvalg og ikke et fokus på fravalg. Her kan en diætist eller vanecoach guide dig på rette vej. Og det gælder jo både i hverdage, og når du er på ferie.

 

 • Fortsæt træningen i ferier
  Har du besluttet dig for at holde din træning ved lige på ferien, er der masser, du kan gøre. Der findes et hav af træningsudstyr, der let kan være i kufferten. Et par gode valg er TRX, elastikker. Du kan også fylde et par dunke med vand eller sand. Kun fantasien sætter grænser. Har du udstyret men mangler én, der kan motivere dig, findes der utallige apps med øvelser og træningsprogrammer. En god idé er at involvere resten af familien. Børn synes som regel, det er sjovt at træne, så længe det er noget, man gør sammen.

 

Godt nytår og held og lykke med din træning i 2017.