februar 2017

Krigertræning

Personlig træner, Aske Rask, har udviklet en unik træningsmetode, han kalder krigertræning. Det er en træningsform, der styrker kroppen og nervesystemets evne til at håndtere og præstere under stress. Her er åndedrættet helt centralt. Hvis du er god til at slappe af, kan du aktivt reducere stress. Et roligt åndedræt giver mere energi, og dermed kan du holde meget længere i din træning.

 

Lær at trække vejret rigtigt

Læg hånden på maven og forestil dig, at det er en ballon. Træk vejret ind gennem næsen, så maven bliver stor. Pust ud gennem munden så den bliver flad igen. At trække vejret med maven kan være overraskende svært. Det hjælper at lægge et let pres på maven med hænderne. Maven skal være flad, når du puster ud. Har du brug for mere hjælp, kan du lægge dig på gulvet og lægge en vægt med 5-10 kg. på maven. Du skal bruge indåndingen til at presse vægten op igen. Når du har en god fornemmelse af, hvordan det føles at trække vejret med maven, kan du begynde af bevæge dig samtidigt.

 

Redskaber til at håndtere stress

I Krigertræningen får du et dybere kendskab til din krops reaktionsmønstre. Via forskellige øvelser og træningsmetoder får du redskaber til at håndtere stressede situationer på en konstruktiv måde.

Kroppen kan nemlig opleve fysisk træning som stress på lige fod med trafikkøer, for mange arbejdsopgaver, familieproblemer o. lign. Fordelen ved træning og fysisk udfoldelse er bare, at man mentalt er et helt andet sted og kan give slip på stressende tanker og uro. I krigertræningen introducerer vi ”stress” skridt for skridt, så du lærer at overføre principperne til din hverdag.

 

PS! Vi (krigere) træner hver fredag kl. 17-18 i SeierFitness, hvor kamptræning og personlig udvikling mødes. Du er også meget velkommen.

Kontakt Aske Rask for at høre mere.

aske@seierfitness.dk / 26786700

Læs mere

januar 2017

Nyt år – ny træning

Det er nu godt en uge siden, at klokkerne ringede ind til 2017. Nisser og marcipan er pakket væk og for manges vedkommende erstattet af et sundt fokus med lyst til mere motion. Men hvordan kommer man bedst i gang med at træne efter en ferie eller længere pause? Og hvordan holder man motivationen? Læs Marie Seiers gode råd her og prøv eventuelt en af hendes holdtimer i SeierFitness.

Find en sjov træningsform Det er vigtigt, at du ikke keder dig, når du træner. Det er meget forskelligt hvilken sport, der motiverer én. Nogle finder det sjovt at tonse igennem på spinningcyklen, mens sveden løber til høj musik, andre er mere til rolig, muskelopbyggende træning.

 

Variér din træning Al træning bliver med tiden ensformig. Jo mere varieret din træning er, jo større er chancen for, at du holder ved. Men det kræver mod at søge nye udfordringer. Prøv en ny time-type. Også selv om du måske føler dig som bambi-på-glatis de første gange. Eller få en personlig træner der kan guide og motivere dig.

 

Få en træningsmakker En rigtig god måde at holde træningen ved lige på er at få en træningsmakker. Så er I to til at holde hinanden oppe på mål og aftaler. Særlig godt på dage, hvor energien er lav, og sofaen lokker.

 

Succes-følelse Gode oplevelser og følelsen af at være stærk og sej giver dig motivation til at træne igen og igen. Den følelse opnår du bedst ved at få et fysisk eller mentalt kick af din træning. Har du fundet en træningsform, der appellerer til dig, er du nået langt. Det er bevist, at den motiverende, sjove og sociale træning nemmere holder dig fast i nye gode vaner. Hvorimod ønsket om en ”mindre numse” eller ”lavere vægt” er sværere at fastholde.

 

Hold din træning ved lige Er du kommet ind i en god rutine med træning, der understøtter dine mål, er det bare at hænge i. Træningen skal helst blive en selvfølgelig del af din hverdag, og det behøver ikke ændre sig på ferien. Pas på med at indstille dit mind-set til må/må-ikke eller sundt/usundt. Lad i stedet din træning og kost være præget af nye spændende tilvalg og ikke et fokus på fravalg. Her kan en diætist eller vanecoach guide dig på rette vej. Og det gælder jo både i hverdage, og når du er på ferie.

 

Fortsæt træningen i ferier Har du besluttet dig for at holde din træning ved lige på ferien, er der masser, du kan gøre. Der findes et hav af træningsudstyr, der let kan være i kufferten. Et par gode valg er TRX, elastikker. Du kan også fylde et par dunke med vand eller sand. Kun fantasien sætter grænser. Har du udstyret men mangler én, der kan motivere dig, findes der utallige apps med øvelser og træningsprogrammer. En god idé er at involvere resten af familien. Børn synes som regel, det er sjovt at træne, så længe det er noget, man gør sammen.

 

Godt nytår og held og lykke med din træning i 2017.

Læs mere

oktober 2016

Bryd de dårlige vaner

Dårlige vaner eller uhensigtsmæssig adfærd kender alle mennesker til.

Det kan være, man spiser for meget mad eller for usundt mad. Måske drikker man lidt for meget alkohol i weekenden, eller man får ikke taget sig sammen til at motionere regelmæssigt.

Uanset hvilke dårlige vaner man har fået raget til sig, er det ens for dem alle. Når først de har bidt sig fast, er de utroligt svære at komme af med igen.

 

Tænk småt

En af grundene til, at de dårlige vaner er svære at bryde, er, at vi ofte vil ændre det hele på én gang og gerne meget hurtigt. Risikoen for at fejle eller ikke nå sit mål er dermed stor, og man ender tit med at smide hele projektet fra sig, nærmest inden man er begyndt.

 

Byt ud med noget godt

En vanecoach kan hjælpe dig med at komme frem til realistiske og overskuelige mål, som giver dig bedre forudsætninger for at få brudt med dine dårlige vaner.

En af forudsætningerne er at finde frem til, hvorfor dine dårlige vaner er opstået, og hvad konsekvensen vil være, hvis de ikke bliver ændret. Gennem samtaler med din vanecoach vil du finde frem til, hvilke nye, gode vaner der skal sættes i stedet for de gamle og dårlige. Det er nemlig vigtigt, at man bytter de dårlige vaner ud med nogle gode.

 

Gode råd til at bryde med dårlige vaner:

Start småt. Små sejre er vigtige forudsætninger for en vaneændring Stop med at dagdrømme eller fantasere om urealistiske mål. Fokusér på nuet Forpligt dig. Fortæl om din vaneændring til kollegaer og venner

 

I SeierFitness har vi to certificerede vanecoaches, som kan hjælpe dig med at bryde de dårlige vaner og få dig derhen, du gerne vil.

Mads Seier og Krista Vanggaard har begge en lyttende og anerkendende tilgang til deres kunder. De sørger for at skabe nogle rammer, hvor du føler dig tryg og imødekommet.

 

Pris:

En session kr. 750,-

Tre sessioner kr. 1800,-

Læs mere

september 2016

6 kostregler, der gør dig sund og stærk

Skrevet af Aske Rask, performance coach og personlig træner

Jeg hader ord som kure og kostplaner, men elsker uddannelse og principper. Det følgende er mine kostregler og principper, som vil sende dig i den rigtige retning mod at få styr på din kost. For selvom vi træner alt hvad vi kan, så er kost og ernæring essentielt når vi skal opnå de mål vi sætter os.

Læs mere

august 2016

3 trin til at tage sig sammen efter ferien

Så er det tid! Virkeligheden banker på døren og vi skal op i omdrejninger igen. Det kan være en hård proces, og for nogen er det meget op af bakke. Derfor har du her mine hurtige tips til, hvordan du kan komme godt i gang efter ferien.

Skrevet af Aske Rask, performance coach og personlig træner

Læs mere

NSP træning – Om kunsten at ’give slip’

Når mange kæmper med de samme psykiske eller fysiske udfordringer hele livet igennem, er det ofte fordi kroppen og sindet aldrig rigtig giver slip. Men ’at give slip’ kan hurtigt blive noget flyvskt, der ikke giver mening i praksis. Med udgangspunkt i nervesystemet er det her derfor mit forsøg på at gøre ’give slip’ til et konkret og brugbart redskab i hverdagen.

 

Skrevet af Aske Rask, performance coach og personlig træner

Læs mere

juli 2016

Skal du holde ferie fra træningen?

Træner du for at tabe dig? Og er træningen en pligt, du holder pause fra, når du er på ferie? Hvis træning ikke er noget, du elsker, så er ferien et godt tidspunkt til at genoverveje motivationen bag din træning. Her får du mine tre bedste tips til at finde en motivation, der holder for altid, og hvor vægttab bare er en bonus, du får oven i hatten.

 

Af: Performance coach og personlig træner ved SeierFitness, Aske Rask

Læs mere

juni 2016

En aktiv livsstil og en bedstefar med gang i

Han hader at snakke om sig selv, men som han siger: ”Sommetider skal man jo gøre det”. Kurt Nielsen er 68 år. Andre på hans alder har gerne et arsenal af piller, de tager dagligt. Men ikke Kurt. For han holder sig i form. Vi har taget en lille snak med Kurt om, hvad en aktiv livsstil har betydet for ham.

Læs mere

Tre ting, der motiverer cykelholdet til at fastholde hardcore træning i et almindeligt liv

De er ikke professionelle, men det tror folk ofte, de er. Cykeltøjet er ens, sponsoraftalerne er på plads og udstyret er i top. Men de er altså bare motionister – om end den lidt mere seriøse af slagsen. Jesper, Jacob, Joakim og Morten fra Team Bordman Briancon er mødt op en torsdag eftermiddag til en snak om, hvordan man passer hardcore træning ind i et helt almindeligt liv.

Læs mere

Hader din veninde fitnesscentre? Sådan lokker du hende med!

Vi har nok alle mødt fordommene om fitnesscentre: For mange mennesker, for høj musik, svedlugt og kø til maskinerne. Det var præcis de samme fordomme Renée Toft Simonsen ytrede, når hendes veninde og løbemakker, Lissi Krogh, prøvede at lokke hende med ned til os. Vi har taget en snak med de to veninder og spurgt ind til, hvad der alligevel fik lokket Renée i Seierfitness, og ikke mindst, hvad der fik hende til at blive!

Læs mere